2/19/09

Setelah 8 bulan x update

Assalamualaikum suma
lama gle aku x update menatang nih..

adela dalam 8 bulan dah.. sibuk ar dengan assignment melambak.. tmbah dgn kemalasan utk update haha.. so mmg byk cter aku nak tulis..tp xtau nak start mane satu..

adela dlm 3 4 bulan lepas aku bli DSLR sbb kamera lama rosak.. alang2 bli baik aku bli slr trus leh bljar amik2 gmbr.. ala model standard abah je nikon d60 (bajet kureng sket) yang sering mnjadi kutukan photgrapher lain (ni cara gelak dorg -hahahaha d60) hampeh btul.. gua sayang beb kamera tu hasil titik pluh kerja.. haha

so dah pkai bnda tu tpakse la aku mncari tok guru utk ajar coz kamera tu sape yg xtau pkai mula2 mmg rs cam hampeh sket.. aie @ thoironababil @ enjoydacapo @ kpoe (eh bape byk da name kaw) ajar aku basic pkai DSLR, teknik segala bnda dan edit photoshop.. susah gak la mula2 tp skrg phm dah sket.. heheh last outing ngan mamat nih tym taipusam hari tu kat batu caves.. nanti la aku post gmbr dlm next blog..
ahmed ade gak ajar aku.. bab2 compo n sewaktu dengannya.. dan meminjam kan segala macam lens yg aku xpnah pkai.. best dowhhhhhh...mekasih med.. last outing ngan dia kat sepang gold coast n lcct..
so mekasihla kat korg yg sudi mngajar aku nih.. ada duit lebih aku blanja makan roti.. nak mkn fast food xleh sbb tgh boikot.. hehe

jom outing lagi geng!

akhir skali
hidup D60!



ha ni gmbar 1st aku amik pas beli d60 kat pertama
mekasih lex jadi model sementara heheh


buah cempedak di luar pagar
amik galah tolong jolokkan
saya bdak baru belajar
kalo salah sila la tunjuk2 kan
hait! adios!

No comments: