2/19/09

Thaipusam 2009


Assalamualaikum, salam sjahtera rakan2..

sbnarnya lama dah aku ikut kpoe g shoot thaipusam awal feb ari tu.. tp busy kerja n assignment punya pasal, la ni baru smpat aku upload..


aritu aku join kpoe @ aie dan geng2 nya fareast, ecah and syuk g photoshoot kat batu caves sempena thaipusam.. niat aku nak rasa pngalaman tgk perayaan org n bljar amik gmbr.. agak cuak jgakla awal2 tuh tgk masing2 dgn gaya ala2 pro dan set canggih masing2.. apela sgt nk compare ngan aku nih takat set standard abah je (pinjam ayat adi) huhuh.. nway aku sperti biasa act cool jer cam xde ape jadi..har har


awal gak gerak pagi tu 6.30am gitu aku dah sampai.. parking somewhere kat housing area sambil tnggu kpoe yg masih dlm pjalanan.. agak cuak jgak la awal2 nya coz orang ramai dah start bpakaian tradisi msg2 yg aku x biasa lagsung tgk, muzik tang tang tung tung2 nya dan mcm2 lagi..


so tanpa buang masa dan segan silu aku pun cpaila d60 aku shoot mana2 gmbr yg rasa2 menarik utk diamik.. shoot pnya shoot, smpai la kat main entrance batu caves, dimana aku jmpa kpoe n rakan2nya kat sana..


kira2 dlm 10.30am camtu masing2 dah xleh blah kpenatan dan haus.. lepak rehat jap, then gerak trus lunch kat kg baru pekena nasi campur yang pergghhh mantooopp beb..

nway it was a great experience n enjoy la gak time tuh.. byk bnda aku bljar dr segi composition, flash dsb..

nway thanx to kpoe and da geng sudi ajak aku outing thaipusam.. korg best n sporting.. next tym leh outing lagi..:o) hehe

last but not least, some pics yg sempat aku shoot.. segala kritikan dan komen amatlah dialu2kan.. :o)





















3 comments:

Aie said...

bagus bagus kau makin kreatip

ni yang aku suka nih!!!

bila nak bawak aku gi sampoerna wei?

amer azlan said...

aie -- mekasih2. ko jgak yg ajar. (tlg mber la pomot sket) semporna? jgn ckp je la weh. book tiket trus! aku tnggu kat epot!

cik PA said...

aku pon nak ikut gak wei p semporna..ko janji nak belanja kan...haha