5/21/09

Kasi main lampu skett!!

Tempat kejadian : Terowong Kehidupan
Masa Kejadian : Dalam 8 pm gitu lah
Model Kejadian : Eza (Diapit oleh BF nya dan Ainin)
Pasukan Paramedik Terlibat: Penulis, Dr Ahmed, Dr S3, Dr Shimi, Dr din dan Dr Adi

Pertapaan di dalam terowong ni benar2 menguji kesabaran dan semangat kami.. warghhh panas gler..! peluh tahap mandi swimming pool..!
Ape2 pun aktiviti ni banyak memberi pengajaran berguna untuk aku.. terutama dari segi aspek2 teknikal main lampu.. tima kasih kawan..!
More pics at:

5/15/09

cuti sakan di Langaywi

Tarikh : 7-10 Mei 2009
Venue : Langkawi, Kedah
Ahli Rombongan : Pendekar Amer, Pendekar Khairil, Pendekar Fadzrool, Pendekar Alex , Pendekar Imran dan Pendekar Wan Keeper
Missing in action : Pendekar Syahir, Pendekar Ikram
lebey kurang 2 weeks after exam, team vatos locos berangkat ke Langkawi untuk bercuti sambil 'mengeratkan' lagi hubugan silaturrahim sesama sendiri (dats y trip ni officially di panggil LanGayWi Trip)

Flight berlepas pada 9.30pm dan sampai2 jer masalah timbul (akibat mis-communication dgn pihak hotel, alih2 xpdt hotel mlm tu). So melangak lah kami mencari tempat utk tidur malam tuh. Mujur jumpa Region Hotel yang mana ratenya murah gak (RM50 per nite). Nasib baik doh


So byk la aktiviti yang telah dijalankan antaranya pergi ke Kilim Geopark, Telaga Tujuh, Cable Car, Nusantara (tempat buat minyak gamat) dan mandi manda di Chenang.

It was a great experience and sangat enjoy pada masa itu.. Cuma Pendekar Syahir Ahoy telah miss trip ini (rugi wooooo) hahaha xpe next tym boleh join..

Tapi agak malang bagi aku banyak gambar2 aku amik utk personal collection telah dicorruptkan oleh virus2 lahanat yang menceroboh memory card n laptop aku.. hangin satu badan


So gambar2 yang ada ni lah antara yang berjaya diselamatkan


Vatos Locos.. next trip???

www.flickr.com/photos/nalzarema
www.friendster.com/amerazlan


5/14/09

Afiq dan Lis kawen




Tahniah ku ucapkan kepada kawan kepada kawan2 ku, afiq dan pasangannya nalisa di atas perkahwinan mereka baru-baru ni.. Walaupun baru kenal, tapi mereka tetap ramah dan melayan aku ni yg agak2 blur dan malu2 plak bila berjumpa (poyo je)

Bagi melengkap kan hari bersejarah mereka ni, kawan2 ku (aie and ecah) telah meng roger aku utk shoot kat putrajaya. aku hengat shoot biasa je mula2 sbb aku sendiri pun blum puas lagi sbnarnya cover putrajaya tuh. Alih2 wah shoot utk wedding ke..! sungguh excited skali aku..! hahaha mula2 mcm segan2 jugak abis cam penyebok je aku kat sana. So aku tolong2 la aper yang patut selepas diberi arahan oleh boss Nazmi (time kasih boss!)

Sambil2 tolong tu, sempatlah jugak aku mengamik beberapa shot utk koleksi peribadi.. saje nak test ability kamera baru. Disamping mempelajari teknik2 baru.haha

Tima kasih daun keladi kepada rakan2 yang telah memberi peluang kepada 'entry level' cam aku nih untuk join korang. Jasa mu tetap ku harigai. wahh jiwang

p/s : moral of da story, lain kali bawak air banyak banyak yea kawan kawan.

Jom Main Bola Cat!!


wah sangat seronok sekali! dapat panggilan daripada saudari adni ariff untuk mengcover event paintball mereka.. (bukan main pun.. amik gambar jer..)
nie event PPTD (persatuan PTD) dorg buat paintball tournament..


untuk aku yg first time tengok orag main paintball ni memang agak jakunla jugak..


dan memang terbaaiikkk la bila kena tembak (cisss korang) padahal aku bukan lah orang yg bersalah..



dan yang pastinya..


ianya membuatkan aku...


mahu membuat perangggggg bersama kroni ku yang lain! ayuhh semua ada beraniii?????


p/s : Credit to Adni for the opportunity ^___^

It's been a while


Ini gambar lepas geram pas exam. Takde kena mengena dengan ini entry


yeah selari dengan tajuk di atas. sudah lama aku x meng update diriku / aktivitiku lepas exam nih.. cuti lama kat kl sampai abah banyak kali tanya 'amer flight bila?' padahal dah tau bila flight aku. saje je wat aku rasa bersalah balik lambat. hahaha

sebenarnya bykla gak aktiviti aku buat cuma keadaan yg panas kkdg buat aku malas nak update blog. takat upload pics to ok lagi la (lawatilah flickr dan fb saya yea). Byk trip seperti Ekspidisi Tanjung Tuan, LanGayWi Trip, Hiking di Bukit Broga, MBA BBQ di Sungai Gabai, PPTD Paintball (amik gmbr jer) dan banyak lagi. InsyaAllah lain masa aku akan share n cerita n upload gambar utk setiap aktiviti





dalam entry ni aku nak share pics yg aku shoot bersama Ahmed dan Papa Bear Adi di Bukit Ampang (ni pun dah lama ni sebelum exam lagi. area2 bulan 4 x silap). Sungguh indah panorama di sini time malam2. Serius beb. Takat tgk gmbr x puas. Meh datang cni ramai2 tengok sendiri keindahan Bandaraya KL yang penuh tut tut tut



Cantik kan? Inilah Bandaraya kita.. Jadi sama2 lah kita menjaga negara kita ini supaya menjadi lebih kompetitif, aman dan makmur (tetiba lak patriotik aku ni)