6/30/09

Janji Manismu




Berikut adalah beberapa shot yang telah dijanjikan pada entry yang lepas.. Gambar atas nih ialah percubaan HDR yang malangnya aku xda reg code dia untuk dapat full version. So terpampanglah nama photomatix tu merata tempat yg serba sedikit mencalarkan gambar itu sendiri. haih!


Yang ni pulak time sunset
(maghrib lak tu. mak suruh balik aku merayau2 kat luar. Bagusla)
Tak banyak photographer time ni.. So agak aman juga bagi aku untuk merakamkan waktu indah ini.. wahh terlebih suda



Tapi sangap ar sorang2 je..
Sekian untuk kali ini.. To be continued..

www.flickr.com/photos/nalzarema
www.friendster.com/amerazlan

6/27/09

Kecewa


Adela one day tu aku dapat spot untuk shoot sunset kat pantai..
kebetulan time tu pantai tgh cantik, Langit memang terrrbaaikkkk, dan cuaca pun tgh cun.. Matahari memang tengah tunggu time nak terbenam.. Dan aku sangatlah excited.. tapi excited aku tu kejap aje lepas tengok keadaan pantai tu.. Yang macam ********** !!!!!! (xtau nak kata apa)


Hangin betul aku!
Ape patut kita buat?! Lu pikir la sendiri!

Apepun dah sampai sana punya pasal, aku shoot jugakla ape yang patut.. supaya tak hampa balik umah dengan tangan kosong.. dan suma pics tu akan di share kan dalam next entry insyaAllah.. (kalu aku rajin yea)

'Heal the World - Make it a better place - for you and for me for the entire human race - there are people dying - If you care enough for the living - make a better place for you and for me' - Michael Jackson Al-Fatihah

Freddie's Masterpiece



video


Ever heard about / listened to Queen's Bohemian Rhapsody?

One of their lead singer's (Freddie Mercury) greatest masterpiece dow

Nway just wanna share with you guys a video of Rick Miller performing the song...

in a damn funny mode! hahahahaha

(friendly reminder : to those who never heard about the song, better do so before watching the video. Otherwise you wouldn't understand what its all about)

Happy Abah Day .. !!


Selamat hari abah buat abah ku..! (lambat entry nih sebab sibuk sket lately)

abah ku is da the best of da best..!

Tahun ni celebrate Fathers Day dengan Jati Tomyam (sedapppp woooiii)

6/21/09

Stressed Out



amcam? ada gaya koboi Marlboro tak gua? hahaha ke gaya koboi pencen?
har har har u decide..

Gua stress sebab baju hitam tu lah buat pertama dan terakhir kali gua pakai! pas abes shoot gambar nih, tah mane tah menghilang (missing in action) baju favourite tuh! argh! (sory ayat untuk entry kali ni agak kasar sket)

dan gua stress lagi pasal semester baru terakhir nih (insyaAllah) diselitkan dengan ABR yang super duper memeningkan kepala dan memutarbelitkan setiap bait bait kata gua nak tulis dalam report (ayat ni pun dah berbelit belit dah)

Xpa.. ' ini semua DugaanNya ' (bak kata Hujan)

apepun, syukur kepada yang Maha Esa kerana dapat maintain segala benda yang telah dikurniakan kepada kami, hambaNya

ABR oh ABR...

tido lagi best..

Hurrmm




www.flickr.com/photos/nalzarema
www.friendster.com/amerazlan

6/18/09

Lima Kosong Kosong



Nama Rombongan : Lima Kosong Kosong
Ahli Terlibat : Nalzarema, Sharina, Norliza, Dalila, Syazwani

untuk kali keberapa aku tak hengat, skali lagi aku telah menjadi tour guide untuk member2 ku yang datang dari jauh untuk mengembara bumi 'land below the wind nih'.. setelah menempuhi pelbagai duri, rintangan dan ranjau yang melanda (tanya la dorg ape duri2 nya tu yea) akhirnya selamat lah tiba di sini..



Kundasang, Ranau



dalam masa percutian tu banyakla jugak tempat / pot2 menarik aku yang kami redah seperti Kinabalu Park, Poring Hot Spring (canopy walkway), Pekan Ranau, Kota Belud, Tanjung Simpang Mengayau, Bavanggazo Rungus Long House (siap kena menari lagi hahaha), Kampung Sumangkap Gong Making, Gombizau Honey Village dan sekitar Bandaraya KK.


Poring Hot Spring, Ranau


kira rezki korang la sampai2 Kundasang jer dapat tengok Gunung Kinabalu se clear2 nya dan sebesar2 nya sampaila time nak balik.. kira rezki korang la dapat naik canopy walkway.. dan kira rezki korang jugakla dapat menikmati keindahan pantai Tanjung Simpang Mengayau yang mengancam tuh! Tahniah Syukran!


Tanjung Simpang Mengayau, Kudat


Bavanggazo Rungus Long House


Shopping di KK? Jangan ceritala... kepada kaum2 perempuan (maknyah pun ok) sediakan duit yang mencukupi untuk anda memborong sgala jenis mutiara dan ikan masin! Kepada kaum lelaki, sediakan duit yang mencukupi untuk.... makannn! hahaha (sini seafood terbaaikkkk)


KK Tour


Alhamdulillah semuanya berjalan lancar seperti yang telah di rancang.

Apepun, harap anda suma terhibur dan enjoy sepanjang berada di sini.
InsyaAllah

klok klok klok!




wah saya amat merindui dia!

dan bakal merindui dia :-(

(sory bloggers skalian time for commercial break..
skali skala jiwang jap hehe )




6/7/09

KK Skycrapers


The Yayasan Sabah Tower (officially known as Menara Tun Mustapha) was built in 1977, is the second tallest building in Borneo after The Ministry of Financial Building in Bandar Seri Begawan,Brunei Darussalam.

This 30-storey circular glass sculpture that reaches 122 meters high is located in Kota Kinabalu, Sabah. It is named after Tun Datu Mustapha, a former Chief Minister of Sabah. The building used to be known as Sabah Foundation Building (Bangunan Yayasan Sabah). It is home to the '@mosphere' restaurant at the 18 floor, which slowly spins to provide a complete view of Likas Harbour. It makes one rotation per hour.

Source: Wikipedia.com

Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan



Tetiba lak pagi ni terasa nak g kluar shoot ape ape yang patut. Ditambah pula dengan terbakarnya diriku melihat koleksi2 flickr milik minah bernama nora carol yang hampir kesemuanya mampu membat jantung aku tercabut. So pas makan (adik aku masak save bajet) aku trus chow g merayau sekitar bandaraya nih.


Tengah2 round, teringat lak aku rupanya hari ni ada sambutan Rumah Terbuka Tadau Kaamatan peringkat Kebangsaan kat padang merdeka. So dah sah2 la port fotographer suma kat sana. Dan aku yg x malu ni pun sibuk2 la jugak ke sana mane tau leh capture beberapa gambar menarik utk dijadikan bekalan hari tua (ape da aku merepek)


Part paling aku benci ialah protokol di mana nak menunggu VIP tu sikit punya 'kejap'! adela dalam sejam lebih aku terpacak kat tepi pokok sebab dah xleh nak kuar (crowded gila babe) orang nak tgk vip masuk dan sebagainya..warrghhh lemassss


Tapi yang bestnya dapatla menghayati erti sebenar perayaan ni yang berbilang janis bangsa, suku kaum, agama dan warna. Sempat jugak la aku capture beberapa gambarr untuk dikongsi bersama anda semua. Yang boringnya aku xde kaki nak outing kat sini. Bowsan dooowwww



To all Sabahans, wishing you all
Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan