6/18/09

Lima Kosong Kosong



Nama Rombongan : Lima Kosong Kosong
Ahli Terlibat : Nalzarema, Sharina, Norliza, Dalila, Syazwani

untuk kali keberapa aku tak hengat, skali lagi aku telah menjadi tour guide untuk member2 ku yang datang dari jauh untuk mengembara bumi 'land below the wind nih'.. setelah menempuhi pelbagai duri, rintangan dan ranjau yang melanda (tanya la dorg ape duri2 nya tu yea) akhirnya selamat lah tiba di sini..



Kundasang, Ranau



dalam masa percutian tu banyakla jugak tempat / pot2 menarik aku yang kami redah seperti Kinabalu Park, Poring Hot Spring (canopy walkway), Pekan Ranau, Kota Belud, Tanjung Simpang Mengayau, Bavanggazo Rungus Long House (siap kena menari lagi hahaha), Kampung Sumangkap Gong Making, Gombizau Honey Village dan sekitar Bandaraya KK.


Poring Hot Spring, Ranau


kira rezki korang la sampai2 Kundasang jer dapat tengok Gunung Kinabalu se clear2 nya dan sebesar2 nya sampaila time nak balik.. kira rezki korang la dapat naik canopy walkway.. dan kira rezki korang jugakla dapat menikmati keindahan pantai Tanjung Simpang Mengayau yang mengancam tuh! Tahniah Syukran!


Tanjung Simpang Mengayau, Kudat


Bavanggazo Rungus Long House


Shopping di KK? Jangan ceritala... kepada kaum2 perempuan (maknyah pun ok) sediakan duit yang mencukupi untuk anda memborong sgala jenis mutiara dan ikan masin! Kepada kaum lelaki, sediakan duit yang mencukupi untuk.... makannn! hahaha (sini seafood terbaaikkkk)


KK Tour


Alhamdulillah semuanya berjalan lancar seperti yang telah di rancang.

Apepun, harap anda suma terhibur dan enjoy sepanjang berada di sini.
InsyaAllah

6 comments:

SyAhiD a.k.a SyAFir said...

pergh!! heaven korg b'jln2 kn.. 2 nk m'abis kn sisa2 cuti la 2.. haha.. enjoy la guys.. after this we're going to come back to reality of student life.. haha...

some of that place dh penah g.. mmg best kt sabah.. nk g tuk kali kedua 2 mmg pyh.. kne kumpul duit dlu.. coz bak kata ko, nk kne kumpul duit tuk shopping mutiara.. haha.. ;p

Amer Azlan said...

hahahaha tu sbnarnya x abes round lagi tuh.. ada lagi.. tp kira okla sempat la pegi hotspot2 kat sabah.. enjoy ke x kenala tanya dorg..aku tukang bawak jer..

owh ko dah pnah pegi ke? mane je ko pegi? bila? bape lama? ceh cam reporter lak aku.. hahaha biasa g skali jer..utk kali kedua mmg payah.. kena ada ongkos utk shopping ..hehehe

Aie said...

peh bagus bai! gambar lu dah improve.

macam ini baru gua tak malu nak mengaku jadi guru lu.


peace yo!

dalila said...

nalzarema~
luv ol ur pics.nice!
thanks~
we ol enjoy habis kat sabah walau pun lima kosong kosong...ahaks!

Amer Azlan said...

aie: hahaha time kasih tuan guru!atas tunjuk ajar yang diberikan.. akan diimprovekan lagi dari semasa ke semasa. peace!

dell: hahaha glad to hear that.. igt lima kosong kosong igt sabah!

chrishellz said...

hey stranger! Hook me up sometime! Its christine majim