6/5/09

Sesangap ku di rumah


gila sangap dok umah.. nasib baik la ada satu wedding kat Kota Belud (ni wedding anak buah kawan sekampung abah aku katanya) last week.. ape lagi, jalan laa....

masuk kitorang je adela dalam 6 keta rombongan ke sana.. masuk kampung jgak laa.. kbtulan time masuk kampung pngantin tu, ada 2 lagi wedding kat sana.. agak2 dah nak sampai, aku pun park laa keta kat sebelah umah pngantin tu.. abah tanya asal parking sini? aku cakpa 'laa kan dah sampai rumah pngantin?' then abah cakap 'bukan2! ni umah pngantin lain la... kita punya yang lagi satu kat depan tu!' so aku dgn machonya blah la dari situ cepat2... hahaha

sesampainya kat rumah yg sebetulnya, perut dah main lagu keroncong kelaparan.. ape lagi bedal la aper yang patut.. hahaha lagi

antara tetamu yg hadir (yang pkai spek tu abah gue, baju biru depan ni mak gue, tdung merah blkg tu adik gue,
sblah dia tu baju putih adik gue)

alang2 dah sampai kota belud, jalan la kami ke area kudat (dekat dah pun lebey kurg 45 minit jer) sempat la ktorg singgah ke tempat buat gong, ladang menternak lebah, dan rumah panjang kaum rungus (FYI, tym aku tutor kejap dulu, aku sempat wat OPKIM kat rumah panjang nih so dah kenal la penduduk2 kat cni)


Ko nak pukul gong? hamikk kawww!!

ni la wall painting aku and students aku buat last year (tym ni program OPKIM kat rumah panjang ni) dan ini la hasilnya selepas setahun(nampak sgt beli cat murah jer)
best la jgak dapat jenjalan reremai sambil2 busan akt umah.. kepada yg x sampai sabah lagi tu, jemputla datang leh aku bawak jalan.. (dun wory caj tourist x mahal punya) hahaha

www.flickr.com/photos/nalzarema
www.friendster.com/amerazlan

5 comments:

ecah said...

kalo caj kapal terbang ko tanggung aku sanggup g sana bayar ko jadi tour guard weh..haha

Sy@hir Ahoy said...

Cun la hikayat kaw. Aku teruja membaca setiap bait-bait ayat yang ditulis oleh kaw. Teruskan penamu menulis!

SyAhiD a.k.a SyAFir said...

amer tembam dowh duk umah.. wahaha.. (gelak tahap setan pn kalah).. ptut la sibuk ajk aku diet.. cit..!! haha....

aku busan gk duk umah.. tp skang ni dh nk dkt bih dh cuti.. so kne enjoy sebnyk boleh.. haha...

Amer Azlan said...

ecah: wei kapal tebang pun murah dah skrg (now everyone can fly) tadahal laa... yg pnting cai tour guide lagi mahal dari tiket flyte la..hahaha ;p

syahir: pendekaarrrr!! terima kasih! akan ku teruskan usaha ku demi maruah bangsa!

syahid: hahaha tahu xpe.. stressss nih ko tau x.. jom diet bsama2 !

SyAhiD a.k.a SyAFir said...

berusaha amer tahan nafsu mkn..!! haha.. ;D diet beb, jgn x diet.... chaiyok!! chaiyok!!... \(^_^)/