7/16/09

Krusty Krab Island



ASSALAMUALAIKUM bloggers sekalian


ape habaq suma? moga sihat sejahtera semuanya.. aminn..
aiseh baik pulak aku kali nih..
anyway hari tu la sempat jap g outing (last minute decision) bersama kroni2 lain yang
available dan xde keje yang buat ..
dimana kami telah bersama2 ke pulau ketam (somewhere di daerah selangor aku x hengat kat mana) untuk bersiar2 dan mencari pasal..


Perjalanan ke sana adela dekat sejam lebey dan kena naik feri untuk ke destinasi tersebut
(chesss tiket feri RM14 return!)
hurmm sesampai di sana dah panas terik..
dan aku not in a mood sangat la nak shoot since perut tengah lapar gler n panass...


hurmm.. nothing much there actually.. lagipun mmg port kaum cina dan kebanyakan kedai pun mereka punya.. termasuklah kedai makan!
alkisahnya kami pun makan la disana dengan hati dan niat yang YAKIN SEYAKIN YAKINNYA demi melindungi perut daripada mengalami pedih ulu hati..
dan makan di sana memanglah sangat mahal! (DAN X BERAPA SEDAP)
Bihun goreng ketam + Teh o Ais + Ais Kosong = RM17.00



Memang dorg kata sana menggunakan basikal sebagai pengangkutan utama untuk bergerak..even korg boleh rent basikal untuk jalan2 sekitar pulau tuh..



One thing best kat sana, ialah terdapat banyak spesis2 ketam laut (dah nama pun Pulau Ketam) dan juga pemandangan laut yang santek.. (dapat sunset mesti best) dan juga banyak bangunan2 berelemen kan budaya cina seperti tokong2, tokong2 dan sebagainya (haha x tau nak ckp ape lagi)



So to u guys yang nak bersiar2 dan kebosanan di siang hari, nak makan ketam, naik feri dan sebagainya, datangla ke Pulau Ketam.. Make sure bawak air serta makanan yang mencukupi :--)



Sekian untuk entry kali ini

www.flickr.com/photos/nalzarema
www.friendster.com/amerazlan

7/12/09

Cute little boy with a gifted talent

video


Song Title : Who's Loving You
Composed by : Smokey Robinson
Performed by : The Jackson 5



One of my favourite show in the 70s

from the world's greatest entertainer ever lived

Mikaeel @ Michael Jackson and his brothers The Jackson 5

Really Really talented family

May Allah blessed you Mikaeel Al-Fatihah

7/10/09

Macam Macam lah!


keboringan aku sepanjang tiga hari berturut turut xde kelas baru baru ni terubat la sikit dengan ajakan daripada Alex untuk tengok recording Macam Macam Aznil musim baru akan datang.. Dapat access masuk since Kak Long dia kerja kat sana under program tu punya production. Khabarnya show tu akan on air pada bulan Ogos nanti (time puasa)


Di studio selepas habis recording


Faham2 la kalu dah tgk show tu, memamg tak penah kering gusi la. Apetah lagi kalau tengok life. Memang nak pecah perut aku n alex gelak sepanjang recording tu yang mengamik masa lebih kurang 2 jam lebih. Dengan kepetahan dan kebolehannya menghidupkan suasana ceria sepanjang masa tu, sememangnya Aznil layak digelak pengacara no 1 Malaysia.


Part paling best, Aku kena tarik oleh Aznil untuk segmen 'Mari Berdebat'. Memang hampeh aku lak yang kena! Artis undangan masa tu Watie Elite n Bob AF. So aku partner dengan Bob dan Watie partner dengan another female audience untuk berdebat pasal ' Lelaki atau Perempuan yang lebih setia'. So aku mewakili lelaki kena defend la lelaki yang lebih setia. Memang kecoh, haru biru, dan tunggang terbalik stage tu since masing2 x nak kalah! hahaha final result Team perempuan la memang since audience majoriti pompuan kan (haihhh)

Kualiti imej tidak berapa memuaskan (amik pakai camera henpon murah jer)


Lagi satu citer best, member aku Alex pon kena tarik Aznil untuk game ape tah nama dia aku x igt. Tapi game tu memang cam haram lawak dia n kalu korg nak tengok mulut alex jadi kiut miut cam mintak kena cium, tonton lah MMA nanti k.. hahaha

anyway it was a good and interesting activity la bagi aku.. sekali sekala gelak sakan pe salahnya.. lagi pun lama dah x gelak sakan..hahahahahaha
Jangan lupa tonton Macam Macam Aznil bulan Ogos nanti (tarikh n time xtau la plak) k!

www.flickr.com/photos/nalzarema
www.friendster.com/amerazlan