2/19/09

Outing di Sepang Gold Coast


Assalamualaikum rakan2

hari tu (ahad, bape hb tah) kami bertiga (aku, ahmed n papa bear adi) menghabiskan masa ke sepang gold coast (atau nama melayunya bagan lalang) utk amik gmbr2 sunset yg menarik.. ni 1st tym aku outing ngan dorg so agak cuak la sket nk shoot gmbr yg lawa2 hehe..

so pas jmpa di darul salam kami pon shoooot ke sana trus.. tp since awal lagi nak tnggu sunset, ahmed bwk kami satu port baik punyee shoot gmbr plane landing.. mmg tbaoiiikkkk la.. kat lcct..


Singapore Airlines


Malaysia Airlines

Air Asia2



tgh best shoot tiba2 kena halau lak renjer perhutanan mane tah.. hampeh potong stim btul

best2.. then kami teruskan perjalanan ke gold cost n lebey kurg 45 minit camtu sampe la ke sana.. lepak mkn kopok lekor n isi perut jap.. pastu start aktiviti kedua..


best dow view sini.. kat cni la dorg nak wat golden palm tree (resort yg ada rupa palm tree).. dah siap resort tu mmg cantek la nanti..

dah abeh strobing suma, balik la ke PJ dan singgah makan di kdai noddles (x igt ape nama dia) sedap gak la.. dah knyang perut, usha dvd jap.. sempat la angkat young and dangerous ngan omen (old version).. ahmed kata best so aku try la.. abeh membeli belah, masing2 gerak ke teratak masing2.. begitula al-kisahnya



thanx ahmed and adi

for more:
www.flickr.com/photos/nalzarema
www.friendster.com/amerazlan

MBA photoshoot


Assalamualaikum

last 2 weeks ktorg ada class photoshoot.. so sbgai clas rapper aku suggest la kat geng2 klas g amik gmbr utk kenangan dah abeh blajar nanti.. di samping nak tlg mber (photographer tu la) yg sibuk tanya 'wei bila klas ko nak amik gmbr dow'.. xpela rezki murah tlg orang..

so alang2 hari tu nak shoot, kami pun berdressing la sket dan aku pon bwk la skali d60 utk saje2 tumpang amik gmbr skali..hehe


boy, zainal, aku dlm klas MIS (IT for Management)

buhsan ah!

tiga dara pingitan yang sentiasa tidur di bawah ketiak msing2 (L-R : effa, siti and reen)

yg depan tuh ceti kelas terhormat, syahid jakall, then linda and dell (awek ganu deh)

Master in Business Administration Group B 08/09 Universiti Teknologi Mara

at the end, amik gmbr je memanjang.. kelas tah ke mana.. hua hua hua

paket photoshoot: 4 Keping (2 saiz besar, 2 saiz kecik, 2 calender form, RM22)
(wei kpoe bile da gmbar nak siap)



more info, log on to:
www.flickr.com/photos/nalzarema
www.friendster.com/amerazlan

Thaipusam 2009


Assalamualaikum, salam sjahtera rakan2..

sbnarnya lama dah aku ikut kpoe g shoot thaipusam awal feb ari tu.. tp busy kerja n assignment punya pasal, la ni baru smpat aku upload..


aritu aku join kpoe @ aie dan geng2 nya fareast, ecah and syuk g photoshoot kat batu caves sempena thaipusam.. niat aku nak rasa pngalaman tgk perayaan org n bljar amik gmbr.. agak cuak jgakla awal2 tuh tgk masing2 dgn gaya ala2 pro dan set canggih masing2.. apela sgt nk compare ngan aku nih takat set standard abah je (pinjam ayat adi) huhuh.. nway aku sperti biasa act cool jer cam xde ape jadi..har har


awal gak gerak pagi tu 6.30am gitu aku dah sampai.. parking somewhere kat housing area sambil tnggu kpoe yg masih dlm pjalanan.. agak cuak jgak la awal2 nya coz orang ramai dah start bpakaian tradisi msg2 yg aku x biasa lagsung tgk, muzik tang tang tung tung2 nya dan mcm2 lagi..


so tanpa buang masa dan segan silu aku pun cpaila d60 aku shoot mana2 gmbr yg rasa2 menarik utk diamik.. shoot pnya shoot, smpai la kat main entrance batu caves, dimana aku jmpa kpoe n rakan2nya kat sana..


kira2 dlm 10.30am camtu masing2 dah xleh blah kpenatan dan haus.. lepak rehat jap, then gerak trus lunch kat kg baru pekena nasi campur yang pergghhh mantooopp beb..

nway it was a great experience n enjoy la gak time tuh.. byk bnda aku bljar dr segi composition, flash dsb..

nway thanx to kpoe and da geng sudi ajak aku outing thaipusam.. korg best n sporting.. next tym leh outing lagi..:o) hehe

last but not least, some pics yg sempat aku shoot.. segala kritikan dan komen amatlah dialu2kan.. :o)





















Setelah 8 bulan x update

Assalamualaikum suma
lama gle aku x update menatang nih..

adela dalam 8 bulan dah.. sibuk ar dengan assignment melambak.. tmbah dgn kemalasan utk update haha.. so mmg byk cter aku nak tulis..tp xtau nak start mane satu..

adela dlm 3 4 bulan lepas aku bli DSLR sbb kamera lama rosak.. alang2 bli baik aku bli slr trus leh bljar amik2 gmbr.. ala model standard abah je nikon d60 (bajet kureng sket) yang sering mnjadi kutukan photgrapher lain (ni cara gelak dorg -hahahaha d60) hampeh btul.. gua sayang beb kamera tu hasil titik pluh kerja.. haha

so dah pkai bnda tu tpakse la aku mncari tok guru utk ajar coz kamera tu sape yg xtau pkai mula2 mmg rs cam hampeh sket.. aie @ thoironababil @ enjoydacapo @ kpoe (eh bape byk da name kaw) ajar aku basic pkai DSLR, teknik segala bnda dan edit photoshop.. susah gak la mula2 tp skrg phm dah sket.. heheh last outing ngan mamat nih tym taipusam hari tu kat batu caves.. nanti la aku post gmbr dlm next blog..
ahmed ade gak ajar aku.. bab2 compo n sewaktu dengannya.. dan meminjam kan segala macam lens yg aku xpnah pkai.. best dowhhhhhh...mekasih med.. last outing ngan dia kat sepang gold coast n lcct..
so mekasihla kat korg yg sudi mngajar aku nih.. ada duit lebih aku blanja makan roti.. nak mkn fast food xleh sbb tgh boikot.. hehe

jom outing lagi geng!

akhir skali
hidup D60!



ha ni gmbar 1st aku amik pas beli d60 kat pertama
mekasih lex jadi model sementara heheh


buah cempedak di luar pagar
amik galah tolong jolokkan
saya bdak baru belajar
kalo salah sila la tunjuk2 kan
hait! adios!