6/7/09

KK Skycrapers


The Yayasan Sabah Tower (officially known as Menara Tun Mustapha) was built in 1977, is the second tallest building in Borneo after The Ministry of Financial Building in Bandar Seri Begawan,Brunei Darussalam.

This 30-storey circular glass sculpture that reaches 122 meters high is located in Kota Kinabalu, Sabah. It is named after Tun Datu Mustapha, a former Chief Minister of Sabah. The building used to be known as Sabah Foundation Building (Bangunan Yayasan Sabah). It is home to the '@mosphere' restaurant at the 18 floor, which slowly spins to provide a complete view of Likas Harbour. It makes one rotation per hour.

Source: Wikipedia.com

Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan



Tetiba lak pagi ni terasa nak g kluar shoot ape ape yang patut. Ditambah pula dengan terbakarnya diriku melihat koleksi2 flickr milik minah bernama nora carol yang hampir kesemuanya mampu membat jantung aku tercabut. So pas makan (adik aku masak save bajet) aku trus chow g merayau sekitar bandaraya nih.


Tengah2 round, teringat lak aku rupanya hari ni ada sambutan Rumah Terbuka Tadau Kaamatan peringkat Kebangsaan kat padang merdeka. So dah sah2 la port fotographer suma kat sana. Dan aku yg x malu ni pun sibuk2 la jugak ke sana mane tau leh capture beberapa gambar menarik utk dijadikan bekalan hari tua (ape da aku merepek)


Part paling aku benci ialah protokol di mana nak menunggu VIP tu sikit punya 'kejap'! adela dalam sejam lebih aku terpacak kat tepi pokok sebab dah xleh nak kuar (crowded gila babe) orang nak tgk vip masuk dan sebagainya..warrghhh lemassss


Tapi yang bestnya dapatla menghayati erti sebenar perayaan ni yang berbilang janis bangsa, suku kaum, agama dan warna. Sempat jugak la aku capture beberapa gambarr untuk dikongsi bersama anda semua. Yang boringnya aku xde kaki nak outing kat sini. Bowsan dooowwww



To all Sabahans, wishing you all
Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan