7/16/09

Krusty Krab Island



ASSALAMUALAIKUM bloggers sekalian


ape habaq suma? moga sihat sejahtera semuanya.. aminn..
aiseh baik pulak aku kali nih..
anyway hari tu la sempat jap g outing (last minute decision) bersama kroni2 lain yang
available dan xde keje yang buat ..
dimana kami telah bersama2 ke pulau ketam (somewhere di daerah selangor aku x hengat kat mana) untuk bersiar2 dan mencari pasal..


Perjalanan ke sana adela dekat sejam lebey dan kena naik feri untuk ke destinasi tersebut
(chesss tiket feri RM14 return!)
hurmm sesampai di sana dah panas terik..
dan aku not in a mood sangat la nak shoot since perut tengah lapar gler n panass...


hurmm.. nothing much there actually.. lagipun mmg port kaum cina dan kebanyakan kedai pun mereka punya.. termasuklah kedai makan!
alkisahnya kami pun makan la disana dengan hati dan niat yang YAKIN SEYAKIN YAKINNYA demi melindungi perut daripada mengalami pedih ulu hati..
dan makan di sana memanglah sangat mahal! (DAN X BERAPA SEDAP)
Bihun goreng ketam + Teh o Ais + Ais Kosong = RM17.00



Memang dorg kata sana menggunakan basikal sebagai pengangkutan utama untuk bergerak..even korg boleh rent basikal untuk jalan2 sekitar pulau tuh..



One thing best kat sana, ialah terdapat banyak spesis2 ketam laut (dah nama pun Pulau Ketam) dan juga pemandangan laut yang santek.. (dapat sunset mesti best) dan juga banyak bangunan2 berelemen kan budaya cina seperti tokong2, tokong2 dan sebagainya (haha x tau nak ckp ape lagi)



So to u guys yang nak bersiar2 dan kebosanan di siang hari, nak makan ketam, naik feri dan sebagainya, datangla ke Pulau Ketam.. Make sure bawak air serta makanan yang mencukupi :--)



Sekian untuk entry kali ini

www.flickr.com/photos/nalzarema
www.friendster.com/amerazlan