1/18/10

Hujung Minggu

Tak banyak benda yg dibuat setiap hujung minggu sekarang. Selain g wayang, lepaks, dok umah jerla. Bagi mengurangkan tahap kesangapan di hujung minggu, gua pun dengan rela hati tanpa ditemani sesiapa pegilah menembak 4-5 keping gambar sunset di sekitar Bandaraya ini.


Nasiblah ada budak dua orang ni teman gua. Ngam2 dorang berpancing2 plak kat laut ni yang kompom memang xder ikan. Agaknya dorang pon buhsan kot.


Ahh bosanlah gua nak stay lama2. Balik lah wei dah senja.
Komrades2 bila lu orang nak datang melawat gua? jom lah wei naik gunung!


Amer Azlan [Freelance Photographer]
rafamer0607@yahoo.com / 0192772710

1/4/10

Nasrul & Syakila




Event: Nasrul & Syakila's Wedding
Date: 26 and 27th December 2009
Venue: Likas Kota Kinabalu, Sabah


Nasrul @ Acuk ni member kenalan gua di UMS. Memang banyak pengalaman baru gua dapat masa shooting wedding dorang nih. Especially part adat resam, sanding dan sebagainya. Best jugak skali skala shooting kat lain2 tempat macam ni. Boleh dapat ilmu baru :D



Gua dapat rasa macamana penatnya dia nih nak prepare majlis ni. Dari beli daging lembu, ayam, angkut kerusi meja sampaila hantar kad jemputan (by hand, email2 x main ler) suma dia buat. Memang gua respek lar. huhuhu erk tapi penat gak bai shoot wedding lu! hahaha

Sebahagian daripada imbasan perkahwinan mereka. So tahniah kepada korang berdua!

p/s: rakan rakan komrades tak mau kew datang sini kasi sooting2 wedding. Best dow hehe :)

Amer Azlan [Freelance Photographer]
rafamer0607@yahoo.com / 0192772710
www.flickr.com/photos/nalzarema

1/3/10

Is & Hidayah's Engagement


Event: The Engagement of Is & Hidayah
Date: 9 December 2009
Venue: Batu Pahat, Johor


Is ni kenalan daripada seorang kenalan dan lebih kenal beliau time main futsal bersama team Vatos Locos FC. Sebagai kawan gua ingin ucapkan tahniah kepada korg berdua dan moga jodoh dikekalkan sehingga akhir hayat. insyaAllah



Ni adalah sebahagian daripada layout album tunang mereka
(custom album size 8x14)


Batu Pahat gila dah maju sekarang. Masuk Jusco xyah bayar parking, just collect tiket je, pastu bagi balik kat ticket collector dorang.hahaha (Is yang cakap :D)

Thanks and congratulations!

Amer Azlan [Freelance Photographer]

Twenty Ten


Its new year again peeps, and this time, its 2010!
New year resolution: To be a better son, fiance, brother, and friend than the previous years. InsyaAllah


Thanks you 2009, for all the sweet and sour memories. Thank you KL, gonna miss u a lot. And Hello KK, we meet again this time :)
What's your new year resolution, peeps? ;)

Amer Azlan [ Freelance Photographer]
rafamer0607@yahoo.com / 0192772710
www.flickr.com/photos/nalzarema

Nadia & Irwan's Engagement


Event: Nadia & Irwan's Engagement
Date: 29th November 2009
Venue: Sepang, Selangor


Antara event tunang yang paling crowded gua penah attend! seryes cool! thanks to both families, you guys rocks and sporting. insyaAllah we'll meet again on your wedding day.


Congratulations to both of you!

*makeup by Ady from tepakseri.blogspot.com (012-6608159).
Call now! He's really good tho :)

Amer Azlan [freelance photographer]
www.flickr.com/photos/nalzarema